Papandreu razgovarao sa Koštunicom

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2003.

21:57

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Koštunica i predsedavajući Saveta ministara Evropske unije, šef grčke diplomatije Jorgos Papandreu, zajednički su u utorak uveče naglasili značaj što skorijeg uspešnog okončanja procesa "racionalnog ustavnog preuređenja Jugoslavije" i usvajanja Ustavne povelje za ubrzanje procesa stabilizacije i približivanja EU. Kako je saopšteno iz kabineta jugoslovenskog predsednika, Koštunica i Papandreu naglasili su i značaj tih procesa "za stabilnost čitavog regiona".

Koštunica je, takođe, ukazao na potrebu dosledne primene Rezolucije 1244 i probleme u vezi sa povratkom raseljenih i zaštitom ljudskih prava Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji, naglasivši značaj objedinjenog pristupa rešavanju tih i, kako je navedeno, "ostalih vitalnih pitanja u kontekstu bližeg povezivanja naše zemlje sa Evropskom unijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: