DSS: CINIZAM POSETE KARLE DEL PONTE

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2000.

11:09

Default images
Demokratska stranka Srbije ocenjuje danas da "dolazak tuzioca Haskog tribunala Karle del Ponte na Kosovo potvrdjuje da taj sud nije samo politicka i pristrasna institucija". Kada pogledaju program njenog boravka na Kosovu i "najzagrizeniji branitelji Tribunala morace da priznaju da je taj program napravljen tako da uvredi i iritira sve nealbance, nimalo ne krijuci neverovatan cinizam koji je, maltene, postao osnovna karakteristika te kvazipravne institucije", navodi se u saopstenju DSS. "Samo nekoliko dana posto je odbacila predlog za istragu ratnih zlocina za koje zaista postoji osnovana sumnja da ih je NATO pocinio bombardujuci Jugoslaviju, del Ponteova dolazi na Kosovo da razgovara sa celnicima UNMIK i KFOR i s predstavnicima kosovskih Albanaca, ne bi li istrazila zlocine koji su, navodno, masovno cinjeni nad Albancima i izazvali humanitarnu katastrofu medju njima, onu koju je posluzila kao povod za intervenciju", istice se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: