Antić: Ne gledajte u nebo, slušajte

Porukom da "ne gledaju u nebo, već da slušaju nadležne", ministar saobraćaja Aleksandar Antić apelovao na građane da ne kreću na put, poštuju zabranu saobraćaja

Izvor: B92

Nedelja, 02.02.2014.

15:16

Default images

Tokom obilaska Operativnog centra Sektora MUP za vanredne situacije ministar saobraćaja je rekao da je od početka ove, u Srbiji nezapamćene elementarne nepogode, na području Vojvodine je bilo zavejano između 5.000 i 10.000 osoba i niko od njih nije smrtno stradao.

S obzirom na to da se, po prognozama, od sutra očekuje da prestane olujni vetar, Antić je pozvao građane da "ne gledaju u nebo, već da slušaju nadležne" koji će objaviti kada su saobraćajnice bezbedne.

On je pohvalio sve koji su od petka bili angažovani na raščišćavanju saobraćajnica i evakuaciji ljudi - putare, policiju, vojsku, predstavnike Crvenog krsta, ljude iz opštine Mali Iđoš...

"Ponosan sam na sve koji su dali doprinos ovoj akciji", rekao je Antić, istakavši da je koordinacija svih nadležnih bila na visokom nivo što je omogućilo i da veliki broj osoba bude evakuisan.

Operativni centar je obišao i državni sekrteta MUP Vanja Vukić, koji je kao i Antić i predstavnici Sektora MUP za vanredne situacije Sanja Vuksanović Žugić apelovao na građane da ne polaze na put dok to ne odobre nadležni.

Predstavnica Sektora MUP za vanredne situacije Sanja Vukasanović Žugić je rekla da je iz Bačke Tople krenula kolona vozila ka Subotici i da će uskoro to isto biti urađeno i sa onim koji idu u suprotnom pravcu - ka Novom Sadu.

Vuksanović Žugić i Antić su objasnili da je na auto-putu ostalo 37 vozila onih koji su bili evakuisani na područje Bačke Topole i da će njihovi vlasnici biti dovezeni do automobila.

Vuksanović Žugić je rekla i da se situacija sa železničkim saobraćajem tokom dana stabilizovala pošto su juče, i uz pomoć Žandramerije bili evakuisani putnici iz tri voza.

Po podacima predstavljenim Antiću i Vukiću, najugroženiji su, zbog smetova koje stvara vetar olujne, a negde i orkanske jačine, putevi u Srednjebanatskom, Južnobanatskom, Južnobačkom i Braničevskom okrugu.

Vanredna situacija je na snazi u Zrenjaninu, Pančevu i Kanjiži a vatrogasno-spasilačke ekipe su tokom jutra evakuisale 38 osoba koje su potom zbrinute u prostorijama Crvenog krsta u Bačkoj Topoli.

Na putu M22 probijen je čep kod malog Beograda i Zednika a sva vozila koja su bila zavejana su izvučena - 26 automobila, autobus, pet šlepera i dva mala kamiona.

Na auto putu kod OMV pumpe kod Bačke Topole, u pratnji Žandramerije i mašene za čisćenje snega - grejdera ka Novo Sadu je u dve grupe propušteno 15 automobila, pet kombija i autobus.

Za sve koji su bili smešteni na područje Bačke Topole bili su obezbeđeni topli napici i ćebad u čemu su, uz pripadnike Vojske Srbije i Žandrmerije pomagali i predstavnici Crvenog krsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: