Pet fatalnih udesa u Srbiji za 24h

Za poslednja 24 časa u saobraćajnim nesrećama na putevima u Srbiji poginulo je sedam osoba. Nadležni upozoravaju da magla i sumaglica otežavaju saobraćaj.

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2014.

07:31

Default images

Najnovija nesreća dogodila se oko podneva na putu Svrljig - Knjaževac. U nesreći su stradale dve osobe, supružnici koji su bili u kolima knjaževačkih registracija.

Oko 10 sato pre podne na Ibarskoj magistrali kod skretanja za Bele Vode poginuo je vozač juga kada je kamion udario u taj automobil. Sinoć su dva stranca poginula u nesreći kod Bubanj potoka.

Juče uveče u nesreći na putu Čačak - Užice stradao je stariji čovek, otac našeg proslavljenog košarkaša Vlade Divca. Prethodno je u nesreći na Ibarskoj magistrali poginulo dvogodišnje dete.

AMSS saopštava da je saobraćaj u Srbiji otežan i usporen zbog magle, sumaglice i vlažnih i klizavih kolovoza. Na pojedinim deonicama vidljivost je zbog magle smanjena na 100 metara, a u Timočkoj i Negotinskoj krajini vidljivost je još manja, negde i 30 metara. Kod Batajnice je vidljivost smanjena na 50 metara, javlja RTS.

Kako je jutros saopštilo Javno preduzeće "Putevi Srbije", na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a vozačima se savetuje oprezna vožnja.

Mestimično ima do pet centimetara raskvašenoga snega na teritoriji Novog Pazara, a na području Vranja ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima.

Na području Niša na pojedinim deonicama moguća je mestimična pojava poledice u vi[im predelima, a na području Zaječara učestala je pojava sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje na to da je, zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima, na kojima je obavezna zimska oprema, Jošanička Banja - Kopaonik, Aleksandrovac - Grčak - Drenska klisura, Brzeće - Kopaonik (Jaram), Kopaonik - Jaram, Kopaonik - Rudnica, Kraljevo - Goč i Stanišinci - Dobre vode (Goč).

Od 21. novembra 2013. zbog radova na terminalima na hrvatskoj strani, granični prelaz Bačka Palanka ne funkcioniše za teretna vozila, a radovi će trajati do sredine 2014. godine.

Putari upozoravaju na moguće odrone, koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza, česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Najučestaliji su odroni na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina i Ivanjice, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Na auto-putu E-75 vozila na deonici između Vladičinog Hana i Vranja, kod mesta Gramađe, zbog radova idu zaobilaznim putem.

Saobraćaj je zbog radova usporen i na državnom putu Pirot-Dimitrovgrad, kod Sukova.

Zbog radova vozila idu zaobilaznim putem i na putu Zaječar-Knjaževac, kod mesta Grljan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: