"Mama, tata, odabrao sam put Alaha"

Bolničar hitne pomoći, koji se 29. decembra razneo na železničkoj stanici u Volgogradu i ubio 18 i ranio 36 ljudi, u martu je ostavio videoporuku roditeljima.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.01.2014.

22:45

Default images

"Teško mi je da vidim vaše suze, ali ja sam odabrao put Alaha. Odabrao sam to da Alah bude zadovoljan mnome i da zaslužim raj. Vi me ne možete skinuti s tog puta", poručio im je.

Dodao je i da nije hteo da pogleda njihovu poruku kako ga "ne bi skrenuli s puta".

"Nisam hteo da gledam jer sam mislio da će me smekšati', kazao je i još jednom ponovio kako nema nameru da se vrati kući, prenosi Moskva Tajms.

"Meni Alaha niko ne nameće, rekao je i istakao da su mnoga njegova braća ostavila svoje porodice i "otišla u iskušenje džihada". Poručio je i da ne veruju svemu što vide i čuju na televiziji o muslimanima. "Mi ne ubijamo decu, ali ovde vidim puno dece koja plaču za svojim očevima", rekao je.

Ova je videoporuka, zapravo, bila odgovor na poziv njegovih roditelja koji su ga zamolili da se vrati kući. Naime, njegov otac Nikolaj ga je u poruci zamolio da "baci oružje pre nego postane terorist. Šetaju li svi muslimani okolo sa oružjem? Vi ste jedini tako tvrdoglavi. Koju su ti štetu nanijeli ti ljudi?, rekao je u poruci njegov otac.

Njegova majka Fanazija mu je poručila da je i ona bila muslimanka i da želi da se suzdrži od nasilja.

"Kakav Kuran!? Alah nikad nije rekao da se ljude treba ubijati. Pavlik, ja imam poverenja u tebe - vrati se, molim te, poručila mu je majka te dodala da, otkad je otišao, živi u paklu, prenosi dnevnik.hr

"Zamisli da neko ubije tvoje roditelje, kao bi se ti osećao? Zašto decu pretvaraš u siročad, upitala ga je.

Inače, Pavel Pečenkin je rodom iz Volžska koji se nalazi na istoku evropskog dela Rusije. U decembru 2011. godine je prešao na islam, a potom i odselio od roditelja koji neko vreme nisu znali ni gde se nalazi. Nakon prelaska na islam, Pečenkin se nazvao Ansara al-Rusia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: