Beogradska voda bez cijanobakterija

Gradski zavod za javno zdravlje Beograda saopštio je da u vodi koju Beograđani koriste za piće nema cijanobakterije, koja se pojavila u užičkom vodovodu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

12:48

Default images

"Proteklog vikenda obavljena su vanredna uzorkovanja i biološka ispitivanja vode reka Save i Dunava, iz kojih potiče nešto manje od polovine ukupne zapremine vode za piće u Beogradu. Rezultati obavljenih ispitivanja su pokazali da cijanobakterija u pomenutim vodama nema", navodi se u saopštenju Gradskog zavoda.

Vanredno ispitivanje sprovedeno je na zahtev Privremenog organa grada Beograda. Napominje se da se, pored ovog vanrednog, vrše redovna ispitivanja i redovna kontrola kvaliteta i zdravstvene ispravnosti vode za piće iz beogradskog vodovodnog sistema.

Rezultati redovnih ispitivanja, takođe, pokazuju da je kvalitet vode u Beogradu zadovoljavajući i stabilan, a voda za piće zdravstveno ispravna.

Mali: Voda u Beogradu apsolutno ispravna

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je voda za piće u Beogradu apsolutno ispravna.

Mali je novinarima rekao da je, nakon pojave cijanobakterija na teritoriji opštine Užice, Privremeni organ zatražio vanrednu kontrolu kvaliteta vode za piće u Beogradu, ali i dodao da je već u razgovoru sa direktorom Vodovoda dobio saznanja da je voda apsolutno ispravna.

"Sačekaćemo i vanrednu kontrolu vode i građani će dobiti informacije. Ali nemojte da brinete, to je u redu", poručio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: