DSS: Dačić izgubio legitimitet

DSS smatra da je posle apsolutne pobede SNS na lokalnim izborima priprodno da beogradski i vanredni parlamentarni izbori budu održani 16. marta iduće godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2013.

13:14

Default images

Portparol DSS Petar Petković je rekao novinarima i da ta pobeda naprednjaka pokazuje da premijer i lider socijalista Ivica Dačić više nema legitimitet da vodi Vladu Srbije.

On smatra i da "apsolutna pobeda" SNS na izborima u Odžacima, Kostolcu i Voždovcu predstavlja "vruhunac naprednjaka ali i početak pada te stranke".

"Prirodno je da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori zajedno sa beogradskim", rekao je on, dodavši da DS S smatra da bi ti izbori trebalo da budu održani zajedno - 16. marta iduće godine.

Prema njegovim rečima, razlog za raspisivanje vanrednih republičkih izbora je i to što je SNS istovremeno najodgovornija za teritorijalno, ekonomsko, duhovno i moralno urušavanje države.

Petković je ocenio i da u medijskoj sferi vlada "potpuna blokada" za bilo koje političko mišljenje koje je suprotno nastavku evropskih integracija Srbije.

Portparol DSS je rekao i da vlast "ne samo da diktira šta može da se piše već i koji termini mogu da se koriste", dodavši da "medijska scena u Srbiji klizi u jednoumlje" slično vremenu iz komunizma.

On je u tom kontekstu upitao da li je tačno "da savetnica u Kanceleriji za KIM Zorica Radovanović traži da se, posle početka primena IBM ( sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima) umesto granica i carina koriste termini administrativni prelazi i naplata dažbina na Jarinju i Brnjaku".

"Na Jarinju i Brnjaku se nalaze carinici i policija lažne države Kosova i to svi mogu da vide", rekao je Petković, dodavši da je to "svima poznato", kao i da "novac od carine ide u budžet lažne države Kosovo".

On ističe i da je i zato vreme da što pre dođe do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, kao i zato što je "Srbija sve zaduženija, a narod nema para i bukvalno preživaljava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: