Ukrajina traži izlaz iz krize

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič predložio je na okruglom stolu moratorijum na upotrebu sile i nasilne akcije tokom demonstracija u Kijevu.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.12.2013.

19:57

Default images

Janukovič i premijer Nikolaj Azarov danas su, zajedno sa trojicom bivših predsednika - Viktorom Juščenkom, Leonidom Kučmom i Leonidom Kravčukom, pokušali da sa predstavnicima opozicije nađu izlaz iz krize koja potresa Ukrajinu.

Sastanku prisustvuju lideri opozicionih partija Sloboda Oleg Tjagnibok i UDAR Vitalij Kličko, kao i šef opozicione parlamentarne grupe Batkivščina (Otadžbina) Arsenij Jacenjuk i mnogi ministri, društveni i verski predstvnici, prenela je agencija RIA Novosti.

"Tražim od svih da utiču na smirivanje situacije i okončanje konfrontacije", rekao je on i dodao da konfrontacija ne vodi ničemu dobrom.
Foto: Beta, AP
Sledeći okrugli sto o političkom rešenju u Ukrajini mogao bi da se održi u utorak, 17. decembra, najavio je Leonid Kravčuk koji je i inicirao sastanak, javila je ruska novinska agencija Itar Tas s.

Kravčuk je naveo da se, od sledećeg okruglog stola, očekuje da će dođi do izrade nacrta dokumenata.

Janukovič je predložio da vlast i opozicija pronađu način za izlazak Ukrajine iz krize, javila je agencija Itar tas.

"Svako ima svoje gledište i to gledište treba da se poštuje. Moramo da razmišljamo o tome kako da ujedinimo narod, a ne da ga razjedinimo, a treba da budemo jedinstveni i kada je u pitanju spoljna politika", poručio je ukrajinski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: