O upravi u BG u ponedeljak-utorak

Vicepremijer Aleksandar Vučić kaže da će u ponedeljak ili utorak biti održana sednica Vlade na kojoj će biti odlučeno o privremenom organu uprave u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 15.11.2013.

15:17

Default images

Vučić je novinarima u parlamentu rekao da "ne razume nervozu pojedinih ljudi" i da je, valjda, svima u interesu da se nađe najbolje rešenje za Beograd.

"To je naša namera i to ćemo i da uradimo u narednim danima", rekao je Vučić, koji je ponovio da će se sednica vlade o tom pitanju održati u ponedeljak ili u utorak.

Nadam se da neće biti potrebe za vanrednim parlamentarnim izborima

Vučić je rekao da se nada da neće biti potrebe za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora, ali da će se, ukoliko do njih dođe, najmanje obradovati oni koji ih traže.

"Da li će biti vanrednih izbora? - Najmanje volim da odgovaram na to, izborima se bave najčešće neki u opoziciji, koji o tome vole da pričaju pred novinarima, a boga mole da do vanrednih izbora ne dođe", kazao je Vučić novinarima u parlamentu.

On je ponovio da ima mnogo stvari koje Vlada Srbije treba da uradi i da se pre svega vodi mišlju "kako da se poprave stvari u zemlji".

"Nadam se da ih (vanrednih izbora) neće biti i da neće biti potrebe za njihovim raspisivanjem, a ako do njih dođe, nisam siguran da će ti koji ih toliko traže biti obradovani zbog toga, ni samim raspisivanjem, a pogotovo ne njihovim rezultatima", poručio je Vučić.

"Tačno je - bolje im išlo s privredom, obogatili se"

Prvi potpredsednik Vlade izjavio je da uvažava političke stavove svakoga, pa i Borisa Tadića i Dragana Đilasa, ali da ne može da odgovara na izjave koje je izrekao bivši predsednik Srbije i demokrata.

"Ono što ne mogu da uvažim to je činjenica da se neki ljudi bave ad personam politikom mržnje prema nekome, i ako neko kaže da će prestati da se bavi košarkom, a da se ja ne bavim privredom, ja moram samo da kažem da dok su se oni bavili privredom tačno je da im je išlo mnogo uspešnije. Ali njima lično... I oni su se dobro obogatili od onoga što su oni nazivali privreda, a to je bilo sve samo ne privreda. Ja nisam bogatiji ni malo, ali sam siguran da će na kraju mandata gradjani Srbije biti makar nešto bogatiji i sa nešto boljom situacijom i perspektivom za sebe i svoju decu. A što se košarke tiče, u to stvarno ne mogu da se mešam..."

Podsetimo, danas je na konferenciji za novinare lider Demokratske stranke Dragan Đilas poručio prvom potpredsedniku Vlade Srbije da će se povući iz košarke ako se Vučić povuče iz privrede i ekonomije.

Na izjave Đilasa odmah je reagovala i Srpska napredna stranka, koja je u saopštenu navela, između ostalog: "Kao što Dragan Đilas nema veze sa košarkom, tako nema veze ni sa poštenim radom, ni sa radom uopšte, jer je predsednik Demokratske stranke samo krao u životu i pljačkao građane Beograda i Srbije."

Demokratska stranka se na ovu Vučićevu izjavu reagovala je saopštenjem u kom se, između ostalog, daVlada nema nikakav plan za pokretanje privrede već da zna samo da otpušta radnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: