Otići ću iz košarke ako Vučić...

Đilas poručio Vučiću da će se povući iz košarke ako se Vučić povuče iz privrede i ekonomije, a Borisu Tadiću da svoj predlog o politici DS iznese pred stranku.

Izvor: B92, Beta

Petak, 15.11.2013.

13:53

Default images

Dragan Đilas je počasnom predsedniku DS-a poručio da, ako ima predlog za drugačiju politiku DS-a, to iznese pred stranačkim organima.

"Boris Tadić treba da razume da nije počasni predsednik Srbije već DS-a i na to mesto izabran je na moj predlog", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Upitan da li Tadić pretenduje na njegovu "fotelju", Đilas je rekao da nema mnogo onih koji hoće da zauzmu to mesto.

Komentarišući mogućnost saradnje sa Srpskom naprednom strankom, Đilas je rekao da je njegov lični stav da ga 23 godine postojanja stranke obavezuje da nema saradnje sa onima koji uništavaju Srbiju, ekonomiju, bahato se ponašaju, prebijaju političke protivnike.

Đilas je rekao da će beogradski odbor DS danas odlučiti da li će učestvovati u privremenoj upravi Beograda i da je taj odbor samostalan u donošenju odluka.

Đilas je i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću poručio da će se povući iz košarke ukoliko Vučić prestane da se bavi ekonomijom i privredom. Đilas je na konferenciji za novinare, komentarišući izjavu Vučića da se Đilas razume u košarku kao novinarka Olja Bećković u fudbal, rekao da ima "pošten i fer" predlog za prvog potpredsednika vlade:

"Ja se povučem iz košarke, pošto nemam veze sa njom, a on prestane da priča o ekonomiji, privredi, ekonomiji i rešavanju privrednih problema, jer nema dana radnog staža u privredi i nikada ništa u životu u ekonomiji nije radio, osim što je bio političar i sedeo u Srpskoj radikalnoj stranci pored Vojislava Šešelja i pozivao ljude da idu u rat i da ubijaju 100 muslimana za jednog Srbina", rekao je Đilas.

Lider DS je kazao i da je izjava Vučića da će predložiti da najviši funkcioneri SNS-a napuste svoje funkcije u sportskim klubovima - demagoška.

"Što je prvi potpredsednik vlade išao u Fudbalski klub Crvena zvezda na konferenciju u pola jedan noću, organizovao oslobađanje Dragana Džajića, postavio bliske saradnike u taj klub, a onda, kad se sve raspalo, tri puta gore nego pre godinu i po dana, rekao da treba da se proda Zvezda?", upitao je Đilas.

On je rekao i da nije ušao u košarku i došao na čelo Košarkaškog saveza Srbije da bi skupljao poene, nego da bi pomogao da se neke stvari reše, dodajući da su ga ljudi zvali u Savez i da će otići iz njega ako mu oni to kažu.

"Kad nosite dugo bedž, možete da ga skinete, ali ostaje rupa, a to odelo, koje je jednom radikalsko, uvek je radikalsko", rekao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: