Kličko se kandiduje za predsednika

Ukrajinski šampion sveta u teškoj kategoriji u boksu i opozicioni lider Vitalij Kličko najavio je da će se kandidovati za izbore u Ukrajini 2015.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

17:47

Default images

Kličko je danas izjavio da će biti protivkandidat na predsedničkim izborima u toj zemlji 2015. aktuelnom šefu države Viktoru Janukoviču, prenosi Glas Rusije.

"Ono što se trenutno dešava u parlamentu povodom zakona sa kojim su u direktnoj vezi provladini poslanici, želim da kažem da ne mogu biti zastrašen niti zaustavljen. Kako bih sprečio najrazličitije slobodne pretpostavke i pokušaje da me se otarase, želim da kažem - kandidovaću se za predsednika", rekao je Kličko u ukrajinskom parlamentu.

Njegova stranka UDAR smatra da je usvajanje amandmana na poreski zakon u domenu popisa i registracije poreskih obveznika provokacija protiv Klička.

Prema izmenama spornog zakona, "u slučaju da osoba ima pravo na stalni boravak u stranoj zemlji, onda se smatra da ona ne živi u Ukrajini".

Prema odredbi tog zakona koja se tiče predsedničkih izbora, samo osoba koja je 10 godina u kontinuitetu imala stalni boravak u Ukrajini može da se kandiduje za predsednika, rekao je novinarima Viktor Čumak iz UDAR-a.

Kličko je dugo, sem u Ukrajini, živeo u Nemačkoj, gde, prema medijskim izveštajima, ima dozvolu stalnog boravka.

Kličko je na parlamentarnim izborima 2012. osvojio poslanički mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: