Mićunović: Kompromis u rukama Koštunice i Đinđića

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2002.

10:08

Default images

Predsednik Demokratskog Centra Dragoljub Mićunović potvrdio je da je razgovarao s predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i predsednikom Demokratske stranke Zoranom Đinđićem o eventualnoj podršci DS Koštuničinoj predsedničkoj kandidaturi. “Kompromis je moguć, ali to je sada stvar dogovora Koštunice i Đinđića. Ne radi se o nekim posebnim pregovorima, nego o normalnoj komunikaciji koja treba da postoji među političarima. Ona povremeno, kao što i sami znate, nije na potrebnom nivou, ali, kada je potrebno, kao odgovorni političari uspostavimo komunikacju i normalno se razgovara. Očigledno je, mislim, što se Koštunice tiče, da je spreman da pozove sve demokratske snage da mu daju podršku. Naravno da bi DS, odnosno Đinđić, želela da se u kampanji ne pominju nekakvi kritički tonovi u vezi s Vladom, tako da je tu negde neki konzensus moguć, a da li će toga biti, to zavisi od njih dvojice i od štabova", rekao je Mićunović. On je dodao da će u nastavku izbornog procesa njegova uloga biti koncentrisana jedino na pozive biračima da izađu na izbore. “Ako nas i OEBS i Vlada SAD pozivaju da učestvujemo u izborima, onda to treba da privuče i našu pažnju”, istakao je Mićunović.

S druge strane, šef Izbornog štaba predsedničkog kandidata DSS Dragan Maršićanin izjavio je u Novom Sadu da nikakav dogovor nije mogao i da nema zašto da bude postignut. "Nikakvi pregovori i razgovori nisu vođeni, svako ko želi da podrži tog jednog demokratskog kandidata, podržaće ga, ko ne želi, neće, opredeliće se za to da prkosi Evropi i njenom stavu da je potrebno urediti institucije u Srbiji", rekao je on.

Kako prenosi Beta, Maršićanin je dodao da premijer Srbije i predsednik DS Zoran Đinđić treba da se opredeli da li će na predsedničkim izborima biti za "jedinog demokratskog kandidata" ili za kandidata Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Maršićanin je izrazio uverenje da će građani Vojvodine u dovoljnom broju izaći na izbore bez obzira na "pozive neodgovornih političara da izbore bojkotuju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: