Srđan Aleksić dobija ulicu u BG

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda usvojen predlog da jedna ulica u Beogradu ponese ime Srđana Aleksića, koji je stradao braneći komšiju Bošnjaka.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 15.10.2013.

11:30

Default images

Srđana Aleksića, vojnika Vojske Republike Srpske, ubili su 1993. godine pripadnici te iste vojske pošto im se suprotstavio kada su na ulici hteli da ubiju njegovog poznanika, Bošnjaka iz Trebinja. Oni su tada nasrnuli na Aleksića i pretukli ga kundacima. Odluku da jedna ulica na Novom Beogradu dobije njegovo ime podnela je odbornička grupa DS.

Podsetimo da je početkom godine bila pokrenuta onlajn peticija da i Beograd ima ulicu Srđana Aleksića, što je ubrzo podržala i beogradska uprava.

Srđan Aleksić već ima svoje ulice u Sarajevu, Novom Sadu, pasaž u Pančevu, ulicu u Podgorici.

Danas je usvojen i predlog da Stari grad dobije Čavketov pasaž, nazvan po rok muzičaru Goranu Čavajdi Čavketu, a da Vračar dobije plato rediteljke Soje Jovanović.
Nove nazive ulica dobiće i opštine Zvezdara, Čukarica, Voždovac, Zemun i Stari grad.

Jedini predlog koji nije usvojen je da ulicu dobije legendarni fudbaler Rajko Mitić i to zato što odbornici SPS nisu zadovoljni time koja je ulica bila namenjena slavnom sportisti.

Na prošloj sednici Skupštine grada, koja je održana 24. septembra, Dragan Đilas je smenjen s mesta gradonačelnika i od tada je u tehničkom mandatu do isteka 30 dana od te smene.

Sednici su prisustvovala 102 odbornika, ona je trajala nešto manje od jednog sata, Đilas je došao u skupštinu pre završetka zasedanja, ali nije ulazio u salu, već je davao izjave novinarima ispred sale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: