Arsen u vodi

Izvor: B92

Subota, 23.11.2002.

12:49

Default images
Poslednje analize vode za piće u bačkoj opštini Odžaci, koje su izvršili stručnjaci beogradskog Instituta "Jaroslav Černi", pokazuju da se koncentracija opasnog otrova arsena u bunarima iz kojih se napaja pitkom vodom odžački vodovod kreće od 0,18 miligrama do 0,38 miligrama po jednom litru, što je trideset puta više nego što to dozvoljava Pravilnik o ispravnosti vode. Prema pisanju novosadskog "Građanskog lista", bunar u kome je otkrivena najveća koncentracija arsena iskopčan je iz vodovodne mreže, a pijaćom vodom građani se snabdevaju iz jedne jedine cisterne koju poseduje ova opština. Opštinski odbor Demokratske stranke okrivio je lokalnu vlast zbog pojave nedozvoljenih količina arsena u pijaćoj vodi i inicirao peticiju koju je potpisalo 1.200 građana za hitnu smenu opštinskih čelnika i uvođenje prinudne uprave u opštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: