Dačić: Ne plašim se izbora u BG

Ivica Dačić kaže da se vladajuća koalicija dogovorila samo o smenjivanju gradonačelnika Beograda, dok su ostala pitanja gradske vlasti predmet daljih razgovora.

Izvor: Beta

Sreda, 25.09.2013.

12:31

Default images

Na pitanje novinara kako komentariše stav SNS da će izbori u Beogradu biti održani najkasnije za šest meseci, premijer je rekao: "Kada kažem SNS, mislim na Aleksandra Vučića".

"Ja se ne plašim izbora", rekao je Dačić i upitao zašto bi Beograd bio jedini grad u kome posle promene vlasti treba da budu raspisani izbori.

O komenatrima DS povodom smenjivanja gradonačelnika Dragana Đilasa, on je rekao da je pre pet godina imao dogovor da Aleksandar Vučić bude gradonačelnik, ali da ga je tadašnji lider demokrata Boris Tadić naterao da promeni odluku. "Kako ste sejali, tako ćete i da žanjete", poručio je Dačić DS-u.

Povodom izjave Đilasa da neće više da ćuti, on je rekao da ne zna zašto je i do sada ćutao.

"Ćutao je dok je hvalio Vučića", rekao je Dačić.

Na pitanja kako komentariše inicijativu o zajadničkom delovanju Liberalnodemokratske partije i DS-a, Dačić je rekao da se "udružuju oni koji su se razdružili".

Dačić je istakao da te dve stranke ne mogu imati monopol na evropsku i demokratsku opciju.

Dragan Đilas je juče smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda. Aktuelni saziv ima rok od 30 dana za izbor novog gradonačelnika, a do tada dosadašni članovi Gradskog veća i kabineta gradonačelnika obavljaju tehničke poslove.

Ukoliko u tom roku ne bude sazvana nova sednica gradskog parlamenta i ne bude izabran novi gradonačelnik, biće uvedena privremena uprava, koju imenuje Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: