Moje je pravo da ne idem na Paradu

Premijer Ivica Dačić kaže da bi održavanje Parade ponosa, koja je zakazana za subotu 28. septembar, bilo dobro za zemlju, ali da on sigurno neće biti na njoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2013.

17:00

Default images

"Ja znam da je ustavno pravo svakoga da izražava svoju različitost, a moje je pravo da ne idem na to. Ne treba ići u drugu krajnost i dodvoravati se svima. Šta sada ja treba da postanem gej da bi sve bilo proevropski", rekao je Dačić.

Premijer je rekao da bi Parada bila dobra za Srbiju zato što je traži Evropska unija, a da bi velika šteta bilo ako bi se ponovilo nasilje kao tokom Parade 2010. godine.

On je rekao da još nije doneta bezbednosna procena, da je na vladi i policiji velika odgovornost i da "nije dilema da li smo za ili protiv Parade nego da li smo za ili protiv bezbednosti građana".

Dačić je gostujući u vestima u 16 na TV B92 rekao i da će SPS glasati za smenu Dragana Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: