NS: Protest zbog nasilja u gradu

Oko 30 građana okupilo se oko 17 časova na Trgu slobode i performansom izrazilo nezadovoljstvo zbog katastrofalnog stanja bezbednosti u Novom Sadu.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2013.

18:06

Default images

U performansu je učestvovalo oko 30 ljudi, koji su popadali po zemlji i pravili se mrtvi.

Protest je posmatrao i veći broj prolaznika, među kojima su bili i roditelji sa decom.

"Ovde sam sa trogodišnjom ćerkom i podržavam ovakve akcije, iako mislim da ovaj protest neće ništa bitno promeniti, što se uostalom i vidi po malom broju ljudi koji su došli", rekla je jedna sugrađanka za 021.

Akciju je pokrenula "Kreativna reakcija Novog Sada".

Poslednje spontano okupljanje građana bilo je zimus posle pucnjave u blizini škole u Novom naselju u kojoj su učestvovali tinejdžeri, ali su tada protestovali zabrinuti roditelji. Na trgu se okupilo tek tridesetak ljudi, prvenstveno iz tog dela grada, ukazujući na problem širih razmera, ali građanstvo Novog Sada je, po običaju, ostalo nezainteresovano za bilo kakav problem koji njih konkretno ne pogađa.

Policija je saopštila da je razrešila slučaj napada mačetom i da su počinioci uhvaćeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: