Regionalni centar protiv kriminala

Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija osnivaju Zajednički centar za policijsku saradnju, najavio je Savet ministara BiH.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2013.

14:26

Default images

"Tri države osnivaju centar sa sedištem u Bosni i Hercegovini, na području Terenskog ureda Granične policije u Trebinju, s ciljem prevencije i borbe protiv svih oblika prekograničnog kriminala, sprečavanja nezakonitih migracija i jačanja međunarodnog poverenja, te intenziviranja prekogranične saradnje", navodi se u saopštenju Saveta ministara BiH.

Dodaje se da će time biti sprovedena Konvencija o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi.

Ministarstvo sigurnosti BiH obavezalo se da će dostaviti predlog protokola sa izveštajem o obavljenim pregovorima Predsedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika iz BiH predložen je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: