Tuđmanov spomenik dobio i govor

Članovi vukovarske Građanske akcije prilepili su na bistu pokojnoga hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, prekrivenu crnim platnom, njegov govor iz 1997.

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2013.

13:27

Default images

On je taj govor održao u Vukovaru po dolasku "vlaka mira" i u njemu je pozivao na mir i toleranciju.

Na profilu Građanske akcije na Fejsbuku navodi se da plakat s govorom treba da pročitaju "oni koji žele da manipulišu stanovništvom, njihovim osećajima i neprestano potpiruju vatru netrpeljivosti između stanovnika tog napaćenog grada".

"Dragi manipulatori, ćiriličari, svi vi kojima je fetiš zveckanje oružjem …pročitajte Tuđmanov govor iz `Vlaka mira` i recite šta vam se u međuvremenu dogodilo? Sramota je pozivati se na nekoga, a da pritom zaboravljate na njegove reči", navodi Građanska akcija.

Kako podseća agencija Hina, po dolasku u Vukovar "vlakom mira" 1997. tadašnji predsednik Franjo Tuđman održao je govor u kome je pozvao na mir, suživot i toleranciju.

U Policijskoj upravi vukovarsko-sremskoj su ovoj agenciji rekli da po tumačenju Državnog tužilaštva nema elemenata prekršajnog niti krivičnog dela ni za lepljenje plakata na bistu niti za jučerašnje prekrivanje biste crnim platnom.

Juče su članovi Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, devetog dana protesta protiv postavljanja dvojezičnih tabli, crnom tkaninom prekrili poprsje prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i vukovarskog heroja Blage Zadre da ne bi, kako su rekli, gledali sramotu koja se događa u Vukovaru.

Protesti zbog postavljanja dvojezičnih tabli počeli su pre devet dana, u organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, a prvog dana u neredima nekoliko tabli je nasilno skinuto, da bi kasnije bile ponovo postavljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: