Pitanje Sirije ipak u UN?

Džon Keri izjavio da SAD ne isključuju mogućnost vraćanja Savetu bezbednosti UN kako bi se obezbedila rezolucija o Siriji kada inspektori UN završe ižveštaj.

Izvor: Beta

Nedelja, 08.09.2013.

16:05

Default images

Govoreći na pres konferenciji u Parizu sa svojim katarskim kolegom Haledom al Atijom, američki državni sekretar je rekao da predsednik Barak Obama tek treba da donese odluku o tom pitanju, preneo je Rojters.

Keri je istovremeno dodao da Obamina administracija distribuira snimke o napadu hemijskim oružjem da bi pomogle da se Amerikanci i Kongres ubede da je vojna intervenicja u Siriji potrebna, javio je AP.

On je kazao da ti snimci pokazuju jasno da je napad hemijskim oružjem nešto što Amerikanci ne mogu da ignorišu i da je važno da to uvide.

"Na tim snimcima jasno se vide stvarni ljudi, stvarna deca, njihovi roditelji u stanju koji je neprihvatljiv za bilo koga i bilo čije standarde. SAD, koje su uvek stajale uz druge, neće to dozvoliti, to nisu naše vrednosti, to nismo mi", rekao je Keri u Parizu.

Keri je priznao da je većina kongresmena i dalje neodlučna po pitanju vojne intervencije i da su upravo zbog toga danas pokazani video snimci iz Sirije koji bi trebalo da ih uvere u neophodnost intervencije.

Keri se nalazi na turneji po Evropi gde nastoji da dobije podršku za intervenciju u Siriji, ali i razgovara o mirovnim pregovorima na Bliskom istoku, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: