Francuska čeka odluku Kongresa

Fransoa Oland izjavio da će Francuska sačekati da vidi šta će američki Kongres odlučiti o vojnoj intervenciji u Siriji, kao i da Francuska neće sama delovati.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.09.2013.

18:13

Default images

Predsednik Francuske je pred predstojeći sastanak ministara inostranih poslova Evropske unije, koji će biti održan tokom vikenda, pozvao Evropu da se ujedini u odgovoru na sirijsku krizu, preneo je AFP.

"Evropa mora da se ujedini po ovom pitanju. Svako na svoju odgovornost. Francuska će na svoju", rekao je Oland na konferenciji za novinare posle susreta sa nemačkim predsednikom Joakimom Gaukom.

"Kada se dogodi masakr, kada je svet upoznat sa time, kada postoje dokazi, kada se zna ko je odgovoran, tada mora biti odgovora", rekao je francuski predsednik.

On je istakao da odgovor treba da stigne od međunarodne zajednice.

"Ovaj zločin ne sme da prođe nekažnjeno, jer je u pitanju globalna bezbednost", naveo je Oland.

Francuska se, zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama, zalaže za preduzimanje vojne intervencije protiv režima sirijskog predsednika Bašara as Asada zbog upotrebe hemijskog oružja u napadu na istočno predgrađe Damaska 21. avgusta kada je, kako tvrdi Vašington, stradalo više od 1.400 ljudi.

Podsetimo, američki predsednik Barak Obama izjavio je da je uveren da će sa članovima Kongresa postići dogovor o intervenciji u Siriji, a podržao ga je i najviše rangirani republikanac u Kongresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: