"Važno je da svi izađu na izbore"

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je izjavila da izlazak svih građana Kosova na lokalne izbore ima posebnu važnost za njihovu budućnost i demokratske procese.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.09.2013.

21:18

Default images

Jahjaga je pozvala Centralnu izbornu komisiju da nađe zakonsko rešenje kojim se poštuje ustavnost i zakonitost Kosova i obezbeđuje sveobuhvatno učešće na opštinskim izborima 3. novembra.

"Ovi opštinski izbori imaju posebnu važnost jer se organizuju istovremeno na celoj teritoriji Kosova. Učešće svih građana, uključujući i srpsku zajednicu u severnim opštinama zemlje, na izborima 3. novembra ima posebnu važnost za njihovu budućnost i demokratske procese Kosova", navela je Jahjaga.

Naglasila je da izbori treba da budu demokratski, slobodni, pravedni i sveobuhvatni, i ohrabrila CIK da nađe rešenje koje će obezbediti masovno učešće na izborima.

Kosovska Centralna izborna komisija je odlučila danas da na glasačkim listićima za lokalne izbore bude logo Centralne izborne komisije, bez obeležja Kosova.

Izgled glasačkih listića i lokalni izbori su, podsetimo, bili tema poslednje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: