Dačić: O Đilasu narednih dana

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će se o sudbini Dragana Đilasa kao gradonačelnika Beograda razgovarati u narednim danima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.09.2013.

11:53

Default images

Na pitanje novinara da li je on juče izjavio u Utisku nedelje na TV B92 da je Đilas pluskvamperfekat i da li to znači najavu kraja gradske vlade u sadašnjem sastavu, odnosno Đilasa kao gradonačelnika, Dačić je odgovorio: "Nije. Rekao sam da je on na putu da to postane".

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim ministrom za evropska pitanja Tjerijem Repantenom, pa su novinari insistirali na tome da precizira s kim će Francuzi sarađivati na zajedničkim projektima, na primer u radu na metrou u Beogradu. Dačić je istakao da su projekti sa Francuskom "stalnog karaktera" i da to nema nikakve veze sa tim ko je na vlasti ili ko će biti. "Oni će sarađivati sa svim onim organizacijama koje trenutno postoje, nevezano ko je na vlasti ili koja će garnitura biti na vlasti", rekao je Dačić.

Dodajući da je novinarsko pitanje o projektima zapravo bilo postavljeno da bi se dobio odgovor o Đilasu, Dačić je rekao: "Ovo me pitate da biste čuli šta je sa Đilasom. Još nismo o tome razgovarali, ali biće to na dnevnom redu narednih dana".

S druge strane, lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kazao je danas da nema potrebe za tolikom žurbom kada je reč o smeni beogradske vlasti, na čijem čelu je Đilas. On je kazao da će sa liderom SPS i premijerom o tom pitanju razgovarati, ali kada se budu vratili iz Brisela, gde ih čeka još jedna runda dijaloga i kada se budu završile neke velike investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: