Ruska izvidnica plovi ka Siriji

Rusija poslala izviđački brod u istočni deo Sredozemnog mora, dok se istovremeno Sjedinjene Američke Države pripremaju za moguću vojnu intervenciju u Siriji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.09.2013.

10:00

Default images

Izviđački brod "Prijazovje" je kasno sinoć napustio bazu ruske mornarice u ukrajinskoj luci na Crnom moru Sevastopolju i krenuo u misiju "prikupljanja informacija na području eskalacije konflikta", izjavio je neimenovani izvor iz ruske vojske, a preneo Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše tu informaciju.

Američki predsednik Barak Obama je juče izjavio da će zatražiti mišljenje Kongresa o vojnom udaru na sirijski režim, koji Zapad i opozicija terete da je izveo napad hemijskim oružjem.

Zvanična Moskva, jedan od najvećih snabdevača Sirije oružjem, navela je danas da SAD nisu dokazale svoje tvrdnje o upotrebi hemijskog oružja u Siriji od Asadovog režima. Kremlj veruje da iza napada stoje pobunjenici, koji žele da izazovu intervenciju Zapada u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: