Asad se priprema za napad

Sirijski predsednik Bašar al-Asad premestio je vojnu opremu i osoblje na civilna područja i postavio zatvorenike na vojnim lokacijama kao ljudski štit.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.09.2013.

22:29

Default images

Ova akcija je sprovedena u slučaju vazdušnih udara Zapada, saopštila je danas sirijska opozicija.

Opoziciona koalicija sa sedištem u Istanbulu saopštila je da su rakete, skad projektili, lanseri i vojnici prebačeni na lokacije medju kojima su i škole, univerzitetske spavaonice i vladine zgrade.

"Izveštaji iz Sirije potvrđuju da je Asad naložio i da zatvorenici budu prebačeni na mesta koja su vojne mete i budu upotrebljeni kao ljudski štit u slučaju mogućih vazdušnih udara Zapada", stoji u saopštenju koalicije, koje je preneo Rojters.

Britanska agencija navodi da nije mogla nezavisno da potvrdi ove navode, a pokušaji dobijanja izjave sirijskih zvaničnika nisu bili uspešni.

Opoziciona koalicija je prethodno pozvala američki Kongres da podrži vojnu intervenciju i poručila da je nereagovanje međunarodne zajednice po pitanju konflikta u Siriji, koji je ušao u treću godinu, osnažio Asada i omogućio eskalaciju nasilja.

Državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je danas da SAD imaju nove dokaze da je sirijski režim koristio nervni gas sarin protiv svog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: