Stručnjaci nastavili izradu programa socijalne zastite dece

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.11.2002.

16:36

Default images
Tim stručnjaka Ministarstva za socijalna pitanja Srbije i engleske nevladine organizacije "Save the Children" nastavio je u ponedeljak izradu programa reforme u politici i praksi socijalne zaštite dece u Srbiji. Izrada tog programa, koji bi u Srbiji trebalo da bude primenjen u narednih 3 do 5 godina, počela je u julu, a projekat bi trebalo da bude završen do decembra. Na savetovanju u Ekonomskom institutu u Beogradu stručnjaci iz Srbije i Velike Britanije razmenjuju informacije koje su proteklih meseci prikupili o postojećem sistemu zaštite porodica i dece, njegovom funkcionisanju, merama socijalne zaštite i reformama koje Vlada Srbije trenutno sprovodi u toj oblasti. Ministar za socijalna pitanja Gordana Matković rekla je da je dugoročna strategija Ministarstva u oblasti zaštite dece usmerena na smanjenje siromaštva porodica s decom i razvijanje mehanizama alternativne socijalne zaštite, čiji cilj je da deca koja borave u institucijama socijalne zaštite budu smeštena u hraniteljske porodice. Ona je dodala da Ministarstvo trenutno radi na projektima socijalne zaštite dece s posebnim potrebama, socijalne zaštite dece na nivou lokalnom nivou i programima sprečavanja zlostavljanja dece u porodici i trgovine ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: