EU: Uništena laboratorija droge

Belgijska policija u saradnji sa evropskom policijom - Evropolom uništila je najveću ilegalnu laboratoriju za proizvodnju sintetičkih droga ikad otkrivenu u EU.

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2013.

12:21

Default images

Zaplenjene su ogromne količine hemikalija za proizvodnju ekstazija, saopštio je Evropol.

Posle oko 30 policijskih racija u Belgiji, Holandiji i Poljskoj, 14 osumnjičenih osoba je uhapšeno, a protiv 11 osoba (devet muškaraca i dve žene) je podignuta optužnica zbog posedovanja, proizvodnje i trgovine narkoticima.

Osumnjičeni, iz Belgije, Bugarske i Poljske, su, kako se veruje, deo dobro uigrane, organizovane međunarodne kriminalne grupe.

Ogromna laboratorija za proizvodnju droge pronadjena je dobro skrivana u prostorijama farme nedaleko od Šimeja, u južnoj Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: