Još jedno trovanje pasa u Beogradu

Masovno trovanje pasa u Srbiji se nastavlja. Dva psa su uginula, a jedan je preživeo kada je u dvorištu zgrade u Ulici Zdravka Čelara u Beogradu pojeo otrov.

Izvor: B92

Utorak, 20.08.2013.

16:26

Default images

Vlasnici nastradalih životinja kažu da u dvorištima zgrada još stoji otrov, a posle poziva različitim službama, još nije poznato ko je nadležan da ga odnese.

Jedan od pasa koji je bio žrtva trovanja preživeo je zahvaljujući brzoj intervenciji veterinara, nakon šest sati borbe. Njegov vlasnik Dragan Aleksić kaže da su simptomi trovanja bili očigledni.

“Odveli smo ga juče u veterinarsku ambulantu, iste simptome je imao kao i njegov pas koji je uginuo, ali on, pošto je veliki pas, lakše je podneo. Bale, bela pena, tresli su mu se svi udovi, nije moga na noge, morali smo da ga nosimo“, priča Aleksić.

Još nije utvrđeno o kojoj otrovnoj supstanci se radi. Veterinar Slobodan Ekserović kaže da su psu oštećeni unutrašnji organi.

“Treba uraditi toksikološke analize tih mamaca za koje smo saznali da su nađeni. Tako da kad se urade analize tih mamaca, dokazaće se koja je vrsta otrova. Mada se pretpostavlja da nema specifičnog antidota, ako su otrovi iz grupe organofosfata, nema spacifičnog antidota“, objašnjava Ekserović.

Otrovano meso još je u dvorištima zgrada, a kako kaže Miloš Brun, stanarima je rečeno da se ne zna ko je nadležan za njegovo uklanjanje.

“Došli smo u situaciju da se obeležimo žutom trakom i da nam dolazi gradska čistoća da to počisti, da se niko ne pita da li je to u stvari otrov, koji je otrov, šta da radimo dalje. Ne postoji nadležan čovek koji će da kaže sa otrovom treba raditi to i to, i da utvrdi koji je to otrov. Nadležan je uvek sledeći telefon. Pozovite ovaj telefon, pa na sledeći, niko ni za šta nije nadležan“, kaže Brun.

Pokušali smo da dobijemo odgovor na pitanje ko je nadležan za uklanjanje otrovnih supstanci sa javnih površina.

Iz Komunalne policije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i Zoo-higijene Beograd su rekli da ovo ne spada u njihovu nadležnost. Od policije, takođe, nismo dobili odgovor na pitanje ko treba da se bavi ovim poslom.

Podsećamo da se slična situacija dogodila pre nekoliko dana i u Batajnici i u Nišu. U Nišu je čak kamera snimila čoveka koji je postavljao otrov, a policija još od subote nije uspela da otkrije identitet onih koji su počinili ovaj zločin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: