Beograd: Ljudi kolabiraju na ulici

Hitna pomoć danas je u Beogradu, gde je u 13 sati izmereno 38 stepeni Celzijusa, obavila 62 intervencije, od kojih 33 na javnim mestima.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 29.07.2013.

13:33

Default images

"Ekipe Hitne pomoći su do 13 sati obavile 62 intervencije, od čega 33 na javnom mestu i to uglavnom zbog kolapsa", rekao je Tanjugu koordinator za odnose sa javnošću u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac. Kada je reč o javnom prevozu, ekipe beogradske hitne pomoći obavile su danas do 15.00 sati 33 intervencije.

U Hitnoj pomoći agenciji Beta rečeno je da je do 15.00 sati broj intervencija dostigao dnevni prosek, a lekari su na javnim mestima najčešće intervenisali zbog slučajeva kolapsa i malaksalosti.

Inače, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u Srbiji je danas najtoplije u Beogradu i Velikom Gradištu, gde je u 13 časova izmereno 38 stepeni.

Iz Hitne pomoći savetuju građanima da izbegavaju boravak na suncu u najtoplijem delu dana, da se adekvatno oblače i unose dovoljno tečnosti u organizam. Hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetuje se redovna terapija i da što manje izlaze iz svojih domova u najtoplijem delu dana. Kada su visoke temperature vazduha, preporučuje se i lagana ishrana, sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

Savetuju se i šetnje ujutro i uveče, boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, kao i oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

Cisterne s vodom za piće u Beogradu postavljene su na Trgu Republike, Slaviji i Zelenom vencu od 12.00 do 18.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: