Ilić: Podeliti Dinkićev resor

Velimir Ilić izjavio da privreda i ekonomija moraju da budu potpuno odvojene od sektora finansija i dodao da rekonstrukcija očigledno "podstiče na rad".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.07.2013.

09:42

Default images

"Mnogi smatraju da treba razdvojiti finansije od privrede kako bi mogli da konkurišu samo zdravi projekti, profitabilni, koji zapošljavaju, koji nisu politički", rekao je ministar građavinarstva i urbanizma Ilić za televiziju "Pink" upitan da li će, posle rekonstrukcije, sa njim u vladi biti i ministri iz Ujedinjenih regiona Sbije.

Ilić je kazao da opstanak ministara iz URS-a "samo od njih zavisi" i dodao da "dosta toga treba da se menja u ekonomiji".

Ministar građevinarstva i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je "i sama priča o rekonstrukciji" Vlade dala rezultate, jer svi rade bolje od kada znaju da mogu biti zamenjeni.

"Ubrzani su pojedini segmenti u kojima je bilo problema, zakoni idu brže, sve je kreativnije i bolje, svi su počeli da grizu i rade", rekao je Ilić novinarima u Skupštini Srbije.

Ilić je naveo da bi uvek trebalo govoriti o rekonstrukciji Vlade, jer ona podstiče rad.

"Kada su čuli da mogu biti zamenjeni, odmah su počeli da rade", rekao je Ilić i dodao da su neki pomoćnici ministara mislili da su izabrani na te funkcije do kraja mandata.

Ilić je naveo i da postoji nekoliko veoma dobrih i kvalitetnih kandidata za šefa pregovaračkog tima u procesu pridruživanja EU, ali da još nije poznato ko će biti šef tima.

Upitan da li šef tima biti ministar pravde Nikola Selaković ili ministarka energetike Zorana Mihajlović, Ilić je odgovorio da je saradnja sa njima kvalitetna i da bi i oni bili dobri na tom mestu, kao i neko treći.

"Dobro je da postoji više kandidata i dobri planovi i programi", rekao je Ilić.

Ilić je, takođe, potvrdio informacije da je zatražio od inspekcije da ispita tendere koji se raspisuju u sektoru urbanizma.

On je rekao da u Srbiji postoje kompanije koje namerno obaraju tendere, zbog čega mnogi radovi stoje u mestu, iako je za njih obezbeđen novac.

"Ne možemo da zakrpimo rupe, popravimo puteve,... Postoji jedna firma iz unutrašnjosti koja se pojavi na svim tenderima. Onda ucenuje građevinare, obara im tendere za sitnicu, a traže nagodbu da im se da deo posla ili para. Želim da se takve firme sklone", rekao je Ilić.

O obećanjima da će građevinsku industriju podići na noge, Ilić je kazao da se u svim većim gradovima u Srbiji počeli radovi na izgradnji jeftinih stanova, čija je cena kvadrata oko 440 evra.

On je rekao da su stanovi u naselju "Stepa Stepanović" pri kraju, a da će u Čačku biti završeni na jesen.

Govoreći o koridoru 11, on je rekao da je zadovoljan tokom radova i da je završen deo puta kod Ljiga ka Čačku. Te radove Ilić je nazvao "najvećim gradilištem u jugoistočnoj Evropi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: