SNS i URS uskoro o rekonstrukciji

Sednica Predsedništva SNS o rekonstrukciji i novim ciljevima Vlade biće održana u subotu, URS će zasedati do kraja sedmice, dok iz SPS nema preciznih najava.

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2013.

15:14

Default images

Potpredsednik SNS Bratisalv Gašić nije odbacio mogućnost da će se tada razgovarati i o promeni ministara, učinku državnih sekretara, pomoćnika ministara, direktora javnih preduzeća i o više od 95 predsednika opština i gradonačelnika.

"Velika je verovatnoća da ćemo i o tome razgovarati, jer znate da je SNS uvela princip kontrole urađenog u proteklom periodu, odnosno kako mi to zovemo, princip prolaznog vremena, da na svakih šest meseci do godinu dana vidimo ko je šta uradio", rekao je Gašić.

On objašnjava da će jedna od tema na sednici Predsedništva biti rekonstrukcija Vlade Srbije, ali u tri koraka, na način kako je to predsednik SNS Aleksandar Vučić dogovorio sa koalicionim partnerima, istakavši da će se prvo postaviti šef pregovaračkog tima za sprovođenje i implementaciju sporazuma sa EU.

"Druge nedelje će se razgovarati o personalnim rešenjima, promeni ministara, a posle toga bi Skupština trebalo da omogući rad nove Vlade", kazao je Gašić i dodao da se za sada nije razgovaralo o kadrovskim rešenjima i o raspisivanju izbora.

"Promenljivost mora da postoji i to je jedan normalan sled stvari. Ja o svim našim ministrima mislim da su jako dobri ljudi, pošteni i stručni, ali ima i onih koji se nisu snašli na nekim funkcijama koje su im poverene i oni bi morali da budu samokritični", rekao je Gašić, istakavši da od koalicionih partnera očekuje da se ponašaju na isti način.

Zamenik šefa poslanika SNS Zoran Babić rekao je Tanjugu da veruje da će sednica Glavnog odbora biti održana do 21. jula, odnosno u narednih desetak dana. On je istakao da je najvažnije da rekonstrukcija bude završena do 27. jula i da bude ne samo kadrovska, već i "po dubini i ciljevima", kao i da vlada od tog datuma radi punim kapacitetom.

"U ovom trenutku ne mogu da kažem kada će biti sednica Glavnog odbora, ali suštinski smo opredeljeni da se bavimo ekonomijom i finansijama Srbije i želimo da vlada, u kojoj će najznačajniji stub biti SNS, od Srbije napravi društvo bez kriminala i korupcije, koje će biti na brzoj traci evrointegracija i u kome će se smanjivati broj nezaposlenih", rekao je Babić.

Šef poslanika URS Vladimir Ilić rekao je Tanjuugu da bi sednica Predsedništva te stranke na temu rekonstrukcije trebalo da bude održana do kraja sedmice.

Jedino iz SPS nema precizinih najava kada se može očekivati da stranački organi razmatraju personalna rešenja.

Stranačke sastanke održaćemo kada se za to stvore optimalni uslovi u pogledu redefinisanja politike koje će vlada premijera Ivice Dačića voditi u budućem periodu”, rekao je šef poslanika SPS Branko Ružić. On naglašava da osnovni okvir za raspravu i donošenje adekvatnih odluka moraju biti ustanovljeni kriterijumi za ocenu dosadašnjeg rada vlade.

"Personalna rešenja u pogledu kvalifikovanosti za bilo koji izazov za nas ni do sada nisu, a ni u buduće neće predstavljati problem", rekao je Ružić.

Ranije danas premijer Srbije Ivica Dačić ponovio je da će naredne sedmice stranački organi predložiti personalne promene, a poslednje nedelje jula o tome će biti razgovora u vladi i parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: