Biće rekonstruisani i ciljevi Vlade

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da će uz temeljnu personalnu rekonstrukciju Vlade Srbije nesumnjivo biti rekonstruisani i njeni ciljevi.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 06.07.2013.

12:02

Default images

"Mi smo jedan deo onoga što je Vlada obećala ispunili, dobili smo otpočinjanje pregovora sa EU. Moramo dalje da napredujemo u evropskim integracijama, ali i da postavimo nove ciljeve i zadatke kako da unapređujemo saradnju sa nekim drugim zemljama", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Prvi potpredsednik vlade poručuje da rekonstrukcija vlade treba da rezultira pre svega promenom politike i da potvrdi da su principi odgovornosti, smenjivosti i poštovanja narodne volje važniji od partijske poslušnosti.

Vučić je, u izjavi novinarima, precizirao da rekonstrukcija nije prinudna, već se preduzima u cilju ostvarivanja boljih rezultata.

On je rekao da se jutros video sa premijerom Ivicom Dačićem:

"Nismo ništa konkretizovali, osim načelne želje za sprovođenjem rekonstrukcije vlade", rekao je vicepremijer.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će biti "težak proces", ali je nesumnjiva želja da se pokaže narodu da su principi odgovornosti, sigurnosti i poštovanja njegove volje važniji od partijske pripadnosti i poslušnosti".

"To će biti rekonstrukcija politike, stvaranja delimično nove politike, a biće, naravno, i personalna, što je, za nijansu, manje važno", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to neće biti lak proces:

"Neće biti lako da se uradi ni u najvećoj stranci u Srbiji, pretpostavljam da neće biti lako ni u drugim strankama, ali to je proces koji treba da donese napredak Srbije, a to je najveći cilj", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da će biti nezadovoljnih, da će biti pritisaka i loših reči i da će reagovati žestoko svako ko se na bilo koji način bude osećao povređenim.

"Ako hoćete da sedite u hladovini i da vas događaji prestižu, onda nećete napraviti nikakav rezultat za svoju zemlju", ukazao je vicepremijer.

Vlada je, kako je rekao, deo ciljeva ispunila, došlo je do otpočinajanja pregovora sa EU, ali mora i dalje da se napreduje u evrointegracijama, kao i da se postave novi ciljevi - kao što je poboljšanje saradnje sa drugim zemljama i posvećivanje veće pažnje ekonomiji i životnom standardu...

On je ponovio da će rekonstrukcija biti završena do 27. jula i dodao da će se ponovo nakon godinu dana proveravati "prolazna vremena".

Iz Vlade Srbije za sutra je najavljen prvi koalicioni sastanak posvećen pitanju rekonstrukcije Dačićevog kabineta.

Uskoro o rešavanju tužbi za genocid

Srbija će uskoro početi da rešava najveće probleme u odnosima sa Hrvatskom, a pre svega pitanje međusobnih tužbi za genocid, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tokom primopredaje sanitetskih terenskih vozila u Vojnomedicinskog centru na Karaburmi na pitanja novinara da li će Srbija da inicira sporazum sa Hrvatskom, koji, kao i u slučaju BiH, omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, rekao da dve zemlje imaju sve bolje odnose i da su kada je reč o saradnji između njih "moguće sve teme".

"Uskoro ćemo rešavati najveće probleme koje imamo sa Hrvatskom povodom međusobnih tužbi za genocid. Odnosi između dve države su svakog dana sve bolji, ne u smislu velike ljubavi, već postoji racionalan i pragmatičan pristup, koji i oni i mi poštujemo i mislim da su sve teme moguće", rekao je Vučić.

Vicepremijer je dodao da se podrazumeva da će saradnja sa tom zemljom, koja je nedavno postala članica EU, morati da bude u skladu sa pravilima EU.

"Mislim da ćemo svaku vrstu saradnje koja je moguća u skladu sa pravilima EU ostvariti sa Hrvatskom. Tu čak očekujem i zajedničke izlaske na pojedine međunarodne tendere, kao i sa drugim zemljama u regionu", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: