Tači: Srbi najveći dobitnici

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da su Srbi sa Kosova najveći dobitnici sporazuma koji je on potpisao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Izvor: B92

Subota, 08.06.2013.

16:47

Default images

"Najveći dobitnici su Srbi na Kosovu, jer smo pronašli rešenje koje stvara uslove za bolji, sigurniji i bogatiji život za njih, stvarajući nova radne mesta i poboljšanje njihovog blagostanja", rekao je Tači u emisiji "Slobodno srpski".

Tači je ocenio da je briselski sporazum istorijski i za albanski i srpski narod.

"Radi se o novoj realnosti. Gledali smo prema budućnosti da bi smo okončali probleme i sukobe", rekao je on i naveo da su sporazumom dobili Kosovo, Srbija, region, EU, SAD i NATO i svi koji investiraju u region.

Upitan da li je Beograd parafiranjem sporazuma priznao nezavisnost Kosova, Tači je rekao da je Beograd svestan da je Kosovo nezavisna i suverena država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: