"Znak da Srbija može da živi bolje"

Aleksandar Vučić kaže da je pobeda SNS na izborima u Zemunu gde je osvojila više od 50 odsto glasova znak da Srbija veruje da može da živi bolje i da ima nade.

Izvor: B92

Nedelja, 02.06.2013.

22:22

Default images

Vučić je u obraćanju novinarima u opštinskom sedištu naprednjaka u Zemunu, posle današnjih lokalnih izbora u toj opštini, rekao da je na osnovu 95 odsto obradjenih rezultata SNS osvojila 51,52 odsto glasova.

SPS je osvojila 11,69 odsto glasova, DS - 8, 92 odsto, DS S- 6,81 procenat, radikali 4,23 odsto, LDP - 4,14 odsto, a URS - 0,98 procenata.

U sedištu SNS u beogradskoj opštini Zemun, još pre 21 čas slavili su se rezultati koje je ta stranka ostvarila na lokalnim izborima, uz šampanjac, vatromet a i kiša koja je padala nije omela slavlje naprednjaka.

Vučić je rekao da je ovo prvi put u 25 godina od višestranačja da je neka stranka u jednoj opštini usepla da dobije nadpolovičnu većinu.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, to pokazuje podršku gradjana borvi protiv korupcije i kriminala kao i podršku borbi za bolju i moderniju Srbiju.

"Moraćemo da nastavimo da donosimo teške odluke, da preduzimamo bolne mere, ali Srbiju moramo da izvučemo iz krize. Srbija danas, 10 meseci posle uspostavljanja ove vlade, konačno ima nade", rekao je Vučić u opštinskom odboru SNS u Zemunu.

Vučić je rekao da je ovo jedna od najubedljivijih pobeda na izborima od uvodjenja višestranačja.
Foto: Tanjug
"Naša poruka je da se ponašamo ozbiljnije i odgovornije od ostalih i da oni koji se već sad ponašaju onako kako su se ponašali neki drugi ubrzo sklonimo sa tih mesta i da dovedemo one koji će da se bore za narod, a ne za sebe", istakao je Vučih.

Lider SNS je rekao da će ih na tom putu ka boljoj, reformisanoj i pristojnoj Srbiji zaustavljati mnogi.

"Mi u njima ne smemo da vidimo neprijatelje, mi u njima moramo da vidimo saradnike i sa njima moramo da pokušamo da stvorimo pristojnu Srbiju". "Čini mi se da neki ljudi misle da je vreme stalo", rekao je Vučić i dodao da ne postoji nijedno biračko mesto u opstini Zemun na kojem nije napravljen ubedljiv pomak ili veliki napredak SNS-a u odnosu na izbore pre 10 meseci ili četiri godine.

Na pitanje s kim će SNS u Zemunu razgovarati o formiranju lokalne vlasti, Vučić je rekao: "Mi ćemo imati 60 odsto mandata a možda čak i dve trećine".

Na pitanje da li će biti "vruće jeseni " u Srbiji, lider SNS je rekao da misli "da će biti zbog velikog rada, strašnih napora koje ćemo da preduzmemo da bi Srbiju izvukli iz krize".

Na pitanje da li bi i kada mogli da uslede vanredni parlamentarni izbori, Vučić je odgovorio da o tome posebno ne bi da govori.

Po dolasku predsednika SNS Vučića, okupljeni su ga pozdravljali uzvikujući njegovo ime i aplaudirajući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: