Knežević: Nismo pili otrovno mleko

Jasno je da niko u Srbiji nije pio otrovno i kancerogeno mleko već da je u pitanju bila političko-medijska afera, kaže ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Izvor: Beta

Utorak, 14.05.2013.

21:54

Default images

"Najveću štetu pretrpeli su seljaci, i to oni siromašni koji imaju po nekoliko krava i proizvodnjom mleka obezbeđuju egzistenciju svojoj porodici", rekao je Knežević u intervjuu za “Večernje novosti”.

"Iako se aflatoksin u nešto većim koncentracijama pojavio u svim državama našeg klimatskog pojasa, samo je u Srbiji od toga napravljen skandal s lošim posledicama po privredu i građane", dodao je on.

Knežević je rekao da su u svemu tome jasni "politički motivi Demokratske stranke i aktuelne Vlade Vojvodine", ali i pojedinaca za koje je ministar ocenio da rade u interesu "uvoznog lobija", "za ličnu korist, a protiv interesa domaćih proizvođača".

"Tržište mleka se stabilizovalo čim su potrošači shvatili da nema nikakve opasnosti od konzumiranja mleka i da je u pitanju isfabrikovana afera. Nivo aflatoksina zavisi od mnogo faktora, od njive do trpeze, i njegovo povećano prisustvo u ekstremnim klimatskim uslovima kakvi su bili prošlog leta ne može se sprečiti kampanjski, vec sistematskim i dugogodišnjim merama", rekao je Knežević.

Govoreći o briselskom sporazumu, ministar je izrazio nadu da će Srbi s Kosova, nakon emotivne reakcije, uvažiti interese države i nacije i da će prihvatiti da sprovedu taj sporazum.

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je juče da najnovija ispitivanja pokazuju da je mleko u Srbiji "katastrofalno loše". Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je, s druge strane, da je mleko u Srbiji bezbedno, jer je nivo aflatoksina ispod propisanih 0,5 mikrograma po kilogramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: