Dačić u trgovinskoj misiji u SAD

Premijer Srbije Ivica Dačić je od danas u višednevnoj poseti SAD, gde će razgovarati s predstavnicima vodećih kompanija u IT industriji.

Izvor: Beta

Petak, 10.05.2013.

00:23

Default images

Srpska delegacija, koju će predvoditi premijer Dačić, boraviće u SAD povodom investicione i trgovinske misije (ICT Trade Mission) proširenja bilateralne ekonomske saradnje u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija između Srbije i SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije.

Cilj ICT misije, čiji je organizovator američki Državni sekretarijat, jeste da se americkim IT kompanijama ukaže na mogućnosti srpskog IT tržišta, u cilju dalje saradnje, jačanja bilateralne trgovine i investicija.

Tokom posete, koja će trajati do 16. maja, srpska delegacija će imati sastanke s čelnicima kompanija Pejpal (Paypal), Majkrosoft (Microsoft), Intel, HP, Orakl (Oracle), Sisko (Cisco), Epl (Apple) i Aj-Bi-Em (IBM).

Dačić će u Sijetlu razgovarati s generalnim direktorom Majkrosofta Stivom Balmerom.

Tom prilikom biće potpisan centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će koristiti državna administracija u Srbiji, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

U San Francisku Dačić će razgovarati s rukovodstvom kompanije Intel, a tokom boravka u SAD sastaće se i s menadžmentima kompanija Sisko, Aj-Bi-Em, HP, Amazon, Orakl, Epl i Gugl Enterprajz (Google Enterprise).

Dačić će, kako je najavljeno, govoriti i na seminaru o ulaganjima u Srbiju i brendiranju Srbije.

Cilj posete srpske delegacije SAD jeste da se predstave mogućnosti IT sektora u Srbiji i uspostavi saradnja s najvećim američkim kompanijama u ovoj industriji. Očekuje se da Srbija postane regionalni centar razvoja IT tehnologije, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: