Pojačanje za odbranu Carnajeva

Advokatica koja se zalaže za ukidanje smrtne kazne, Džudi Klark, priključila se timu odbrane Đohara Carnajeva, optuženog za bombaški napad na Bostonski maraton.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

17:42

Default images

Carnajev (19) optužen je za korišćenje oružja za masovno uništenje tokom maratona 15. aprila, kada su eksplodirale dve bombe nedaleko od ciljne linije. Njegov stariji brat Tamerlan Carnajev, takođe osumnjičen za podmetanje bombe, ubijen je u okršaju s policijom.

Sudija je juče odobrio da Klarkova postane deo tima odbrane Đohara Carnajeva, ali je odbacio, za sada, zahtev njegove javne braniteljke, Mirijam Konrad, da odobri ulazak u tim još jednog borca protiv smrtne kazne - Dejvida Bruka.

Klarkova, koja je branila neke od najpoznatijih američkih ubica zahvaljujući kojoj su oni umesto smrtne kaze dobili kazne doživotnog zatvora, retko je govorila javno o svom poslu, i nije juče odgovorila na poziv agencije AP.

Na jednoj pravničkoj konferenciji u petak u Los Anđelesu, međutim, govorila je o tome kako je pre 18 godina "usisana u crnu rupu, vrtlog" slučajeva za smrtnu kaznu.

"Imam dozu razumevanja za ljudsko ponašanje, i naučila sam šta nam čini smrtna kazna. Mislim da nije tajna da se protivim smrtnoj kazni", rekla je tada Klark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: