Partije iz Srbije ne mogu na izbore

Političke partije iz Srbije koje imaju odbore na severu Kosova ne mogu da učestvuju na izborima koje organizuju kosovske vlasti, piše prištinski list Tribuna.

Izvor: Beta

Utorak, 30.04.2013.

13:08

Default images

Poznavaoci izbornih procesa, kao i članovi Centralne izborne komisije Kosova, rekli su da bez registracije i licenciranja u institucijama Kosova te partije ne mogu da učestvuju na lokalnim izborima koji bi, prema sporazumu iz Brisela, trebalo da budu održani na jesen, istovremeno s lokalnim izborima na celoj teritoriji Kosova.

Međutim, prema pisanju "Tribune", rešenje za to treba da se nađe u okviru novog dogovora, odnosno sprorazuma koji treba da postignu kosovska i srpska strana.

Izbori bi trebalo da se organizuju prema kosovskim zakonima, ali u organizaciji OEBS-a.

Bivši državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je da ta najava može biti problem, ali je izrazio nadu da će se rešenje naći u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

"Bilo je mnogo političkih rešenja i ja verujem da će se i ovo pitanje politički rešiti", rekao je Ivanović za "Tribunu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: