Maduro pobednik, protest studenata

Venecuelanski Nacionalni savet za izbore i zvanično proglasio Nikolasa Madura pobednikom predsedničkih izbora. Širom Venecuele protestuju studenti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.04.2013.

00:45

Default images

Kako je saopšteno, Maduro je osvojio 50,7 odsto glasova, a njegov protivkandidat Enrike Kapriles 49,1.

Nešto ranije lider opozicije Kapriles je pozvao nadležne vlasti da otkažu planirano proglašenje Nikolasa Madura za predsednika. On je pozvao na ponovno prebrojavanje glasova.
Foto: Beta/AP
Kapriles je rekao da bi Maduro bio "nelegitiman predsednik" ako bude bio proglašen pobednikom i pozvao građane da mirno protestuju ispred kancelarija Nacionalnog izbornog saveta sve do ispunjenja zahteva.
Foto: Beta/AP
Širom Venecuele na hiljade studenata protestuje zbog rezultata izbora. Prema navodima venecuelanskih medija, na zapadu zemlje su izbili sukobi policije i demonstranata, ali detalji za sada nisu poznati.

Analitičari ocenjuju da je ovako tesna pobeda katastrofa za Madura, bivšeg sindikalnog lidera i vozača autobusa.
Foto: Beta/AP
Venecuelanska policija ispalila je suzavac na više stotina demonstranata u Karakasu, koji su uzvikivali "prevara" i "prebrojavanje" i izašli na ulice da protestuju protiv novog predsednika.

Na nekoliko mesta u Karakasu okupili su se demonstranti naoružani kamenicama i motkama, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: