"Pajtić pokušava da zaštiti sebe"

Predsednik Nikolić je optužio predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da deklaracijom o pravima pokrajine u stvari samo želi da zaštiti sebe.

Izvor: Beta

Nedelja, 07.04.2013.

18:17

Default images

Nikolić je rekao da mu se čini da već sada postoji dovoljno dokaza da Pajtićeva vlada nije radila po zakonu.

"Ako gospodin Pajtić ima drugih problema onda to nisu problemi Srbije i njene autonomne pokrajine. Ako on misli da je to odbrana Bojana Pajtića od nečega što se oko njega polako priprema... Čini mi se da već sada postoji dovoljno dokaza da u njegovoj vladi nije sve radjeno u skladu zakonu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare nakon sastanka državnog vrha sa delegacijom RS, upitan o najavljenoj deklaraciji pokrajinske vlade.

Nikolić je pozvao predsednika vlade Vojvodine Pajtića, inače, zamenika predsednika opozicione Demokratske stranke, da raspiše referendum i izbore u Vojvodini i da u kampanji kaže gradjanima da je Vojvodina diskriminisana, pa će se, kako je naveo, videti ko će pobediti.

"Ako je toliko siguran, neka raspiše nekakav referendum, neka da ostavku i ode na izbore, pa ćemo da vidimo ko će da pobedi", poručio je Nikolić.

Kako je naveo Nikolić, Srbija i aktuelna vlast se bore "sa mnogo većim silama i alama nego što je to gospodin Pajtić koji izmišlja problem tamo gde ga nema". "Nema tog čoveka u bilo kom selu u bilo kojoj opštini u Vojvodini koji može nešto da uradi protiv interesa Srbije", rekao je Nikolić.

"Ako se pojavi predsednik takozvane vlade Vojvodine i zakaže sednicu u vreme kada državno rukovodstvo mora da odluči šta će da radi, I time nagovesti da šta god da uradimo otvara nam se još jedan problem, onda počinjem da sumnjam u njegove namere", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: