DJINDJIC: BOJKOT IZBORA NECE ZABRINUTI MILOSEVICA

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2000.

23:24

Default images
Lider Demokratske stranke Zoran Djindjic, koji je i koordinator Saveza za promene, ocenio je da jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic "nece biti zabrinut zbog pretnje opozicije da ce bojkotovati izbore". "Moramo izgraditi jasnu alternativu koja ce nas dovesti do demokratskih promena pre izbora. Opozicija je cesto najavljivala radikalne poteze a posle imala probleme da objasni svoje postupke", rekao je Djindjic agenciji Beta. Prema njegovim recima, "Milosevic bi odmah raspisao sve izbore kada bi bio siguran da ce ih opozicija bojkotovati". On je izrazio ocekivanje da ce poseta trojice opozicionih lidera Rusiji, zakazana za 29. maj biti na "visokom i reprezentativnom nivou". Na pitanje da li ce miting opozicije 27. maja u Beogradu biti organizovan kao i prethodni mitinzi u prestonici, Djindjic je rekao da ce "biti malo govora politicara" i da ce "biti saopsteni konkretne aktivnosti opozicije". Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je da "nema vise sumnje" da je jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic "proslost", dodajuci da ce do promena u Srbiji doci do kraja 2001. godine. “Pitanje je samo kako ga odstraniti, a da ne izazovemo dodatnu stetu. Za promenu diktature ne postoje recepti", rekao je Djindjic u intervjuu koji je u utorak objavio ljubljanski dnevnik "Delo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: