Irak:Ubijeno sedmoro u napadu

Najmanje sedmoro ljudi, među kojima i jedan muslimanski sveštenik, ubijeno je u napadima u Bagdadu i gradu Faludži na severu Iraka.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

23:18

Default images

Naoružana grupa ubila je sveštenika, šeika Taliba Zuvajida, koji je služio u džamiji al-Bara, ispred jedne prodavnice slatkiša, zajedno sa njegovim nećakom i još jednim čovekom.

Zuvajid je bio jedan od organizatora sunitskih demonstracije koje su se jednom nedeljno, poslednja tri meseca, održavale protiv većinski šiitske vlade, rekao je zvaničnik policije, ali je dodao da nije sigurno da ubistvo ima veze s protestima.

Istovremeno, u iračkoj prestonici, u dva odvojena bombaška napada ubijeno je četvoro, a ranjeno 14 ljudi.

U eksploziji bombe postavljene na policijski automobil poginuli su jedan policajac i slučajni prolaznik, dok je petoro ljudi ranjeno, preneo je AP.

U drugom delu grada, bombaš samoubica aktivirao je eksploziv u svom automobilu, na vojnom kontrolnom punktu i ranio devetoro ljudi, od kojih su četvoro civili.

Policija i vojska omiljene su mete ekstremista u Iraku, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: