Ugašen požar kod Orlovače

Požar koji je izbio u blizini Ibarske magistrale posle eksplozije u gasovodu ugašen je. Nema povređenih. Od jačine eksplozije građani mislili da se srušio avion

Izvor: Beta

Subota, 30.03.2013.

09:05

Default images

Vatrogasne ekipe će ostati na licu mesta još neko vreme da bi kontrolisale situaciju , kazala je agenciji Beta načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda Sanja Žugić Vuksanović.

U gasovodu kod Ibarske magistrale kod skretanja za Resnik u blizini groblja Orlovača jutros u 7.45 izbio je požar posle eksplozije, a ekipe Srbijagasa su u 8.20 isključile taj gasovod i tako olakšale posao vatrogascima, rekla je ona.

Saobraćaj u tom delu grada će ubrzo biti normalizovan, a uzrok požara će biti poznat nakon uviđaja policije, dodala je Žugić Vuksanović.

Ona je navela i da je plamen vatre dostizao 30 metara, ali da je požar sve vreme bio pod kontrolom.

Predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković izjavio je Tanjugu da je jutros eksplodirao gasovod u naselju Kijevo, na obilaznici, u blizini tunela "Straževica", niko nije povređen, ali se još ne zna da li je eksplidirao magistralni gasovod ili podstanica.

Miličković je na licu mesta gde se još vije visok plamen, a uzrok eksplozije još nije poznat.

Komandir vatrogasne ekipe Ljubiša Stefanović izjavio je da je sama ekplozija bila toliko jaka da su građani pomisili da je pao avion i da je to veliki broj njih rekao kada je jutros zvao vatrogasce.

"Dolaskom na lice mesta utvrdili smo da nije pao avion, već da je došlo do perforacije magistralnog gasovoda. Čim je Srbijagas isključio gas presekli smo plamen i ugasili požar. Intervenciju je ugrožavao nepristupačan teren na kom je došlo do eksplozije", rekao je Stefanović.

On kaže da je, s druge strane, streća u nesreći to što je do ekplozije došlo baš u tom delu gasovoda, pošto u neposrednoj blizini nema kuća, pa su izbegnute žrtve. Ipak, treba razmišljati o tome da se gasovod kreće i kroz grad", upozoraba komandir vatrogasaca.

U intervenciji je učestvovalo 11 vatrogasnih vozila i 29 vatrogasaca.

Danas beza gasa u Železniku, Sremčici i na Umci

Zbog havarije na gasovodnom sistemu JP "Srbijagas" došlo je do eksplozije i požara, a brzom reakcijom ekipe JP "Srbijagas" požar je ugašen i ventili su na toj deonici u najkraćem roku zatvoreni, saopštilo je JP "Srbijagas".

Zbog havarije, danas će bez gasa ostati potrošači u naseljenim mestima Železnik, Sremčica i Umka.

Ekipe "Srbijagasa" tokom dana će obaviti radove na sanaciji i dovođenju sistema u prvobitno stanje, tako da se ponovno puštanje gasa u mrežu očekuje danas u kasnim večernjim satima, navedeno je u saopštenju Služba "Srbijagasa" za odnose s javnošću.

Takođe, na teritorijama distributivnih mreža Sportskog centra, Ceraka, Belih voda, Stare Karaburme i Jajinaca može biti periodičnih smetnji ili obustava u isporuci gasa u vreme saniranja nastale havarije na mreži.

Beogas je zamolio potrošače za razumevanje, poručivši da će o svim budućim koracima biti blagovovremeno obavešteni preko sredstava informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: