Humani gest Stanislave Pak

Šefica pres službe predsednika Srbije Stanislava Pak postala je starateljka sestrama Danijeli, Violeti, Sanji i Dostani Spasić, koje su napustili roditelji.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2013.

11:51

Default images

Devojčice inače žive u izuzetno teškim uslovima u Vranovu kod Smedereva, a šefica pres službe predsednika Srbije će, osim što će im pružati redovnu finansijsku pomoć, brinuti o svim potrebama maloletnih devojčica.

"Od plate ću svakog meseca odvajati jedan deo i biću im staratelj jer je ovo teška priča, a devojčice su predivna nežna bića, zahvalne za svaku pomoć", izjavila je Stanislava Pak. Ona je, u okviru humanitarne akcije "Srce za decu", pozvala sve one koji su zaposleni da u skladu sa svojim mogućnostima pomažu deci u nevolji.

"Puno mi je srce i zato pozivam sve da ličnim primerom, dajući po 500 dinara od plate, omasovimo ovu akciju. Što više dajemo, više ćemo dobiti", rekla je Pakova.

Porodica Spasić je izbegla s Kosova, a nakon odlaska oca i majke, devojčice starosti četiri, pet, sedam i devet godina žive u maloj nezavršenoj kući s bakom Radmilom, koja ima penziju od 12.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: