"Neću u drugu stranku dok sam u UN"

Predsednik Generalne skupštine UN i isključeni član DS-a Vuk Jeremić izjavio je da se neće angažovati u nekoj drugoj partiji dok je na funkciji u Njujorku.

Izvor: Beta

Utorak, 19.03.2013.

23:16

Default images

"Nemam nameru da se angažujem u domaćoj politici do okončanja predsedavanja Srbije Generalnoj skupštini UN. Ovo je izuzetna prilika za našu zemlju koja će trajati svega još šest meseci i želim da se u potpunosti posvetim tome, kako bi od toga država imala što veću korist", izjavio je Jeremić za Blic.

Jeremić je rekao da je prvi veliki korak koji Srbiju u tom periodu čeka javna rasprava o ulozi međunarodnog krivičnog tribunala, koju je zakazao za 10. april.

On je dodao da očekuje političku odmazdu predsednika DS-a Dragana Đilasa zbog kritike načina na koji su ga izbacili iz te stranke.

"Na te napade neću odgovarati", rekao je Jeremić.

Nekoliko dana nakon što je Jeremić izbačen iz DS-a potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić pozvao ga je da se priključi naprednjacima, rekavši da je to njegov lični apel. Iz kabineta prvog potpredsednika Vlade Srbije je za B92 rečeno da se Vučić ne bavi personalnim rešenjima dok se vodi odlučujuća bitka za državni interes.

Jeremić se, potvrđeno Danasu, u Beogradu sastao i s doskorašnjim stranačkim kolegom Dušanom Petrovićem, koji je najavio formiranje nove partije nakon što je isključen iz DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: