Šulc odao poštu Đinđiću u EP

Poslanici Evropskog parlamenta danas su na zasedanju u Strazburu odali poštu pokojnom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, povodom 10. godišnjice njegovog ubistva.

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2013.

12:37

Default images

Na početku plenarnog zasedanja predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izrazio je nadu da će Đinđićevo "političko nasleđe inspirisati sadašnju generaciju srpskih političara da nastave njegovim putem evropskih integracija i regionalnog pomirenja".

"Kao premijer, Đinđić je vodio odlučnu politiku reformi i zalagao se za integraciju Srbije u Evropu. Smrt ovog vizionara i proevropskog državnika je bio ogroman gubitak za čitavu Evropu", rekao je Šulc.

Šulc je dodao da "danas, dok je Srbija na korak od početka pregovora o članstvu u EU", Evropski parlament želi da se seti Đinđića i da izrazi "svoje veliko poštovanje za ovog izvanrednog srpskog državnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: