Ivošević:Vučić vrši pritisak na sud

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević kaže da Aleksandar Vučić vrši pritisak na sud izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili nije.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

13:25

Default images

"Vučić kaže da on misli da neko nije počinio krivično delo, ali da to što je on rekao ništa ne znači, nego je bitno šta će reći tužilac i sudija. Ako je to bitno, zašto se onda on izjašnjava o tome da veruje da to nije tačno?", rekao je Ivošević za agenciju Beta.

Ivošević je naveo da su sudije zaplašene i u stresnom stanju, jer njihov status još nije sasvim siguran, nema predsednika suda, nego vršioca dužnosti, a stanje u pravosuđu je očajno.

"Vučić nije u strukturi pravosuđa i nije ministar pravosuđa, a čak i da jeste, ne bi mogao tako da govori. On je ministar odbrane, ali ima neku funkciju koordinatora bezbednosnih službi, koja nije zapisana u Ustavu, nego je to jedan izum, doduše zakonski, ali u Ustavu ne postoji ni ta funkcija ni takva organizacija", rekao je on.

Dodao je i da je prvi potpredsednik Vlade moćan čovek i njegova reč svakako ima uticaja na sve, pa i na zaplašene sudije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

226 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: