"Građanske snage da se ujedine"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je da je Srbija duboko podeljena zemlja i pozvao sve demokratske i građanske snage da se udruže zbog izlaska iz krize.

Izvor: Beta

Nedelja, 10.02.2013.

15:58

Default images

"Obaveza koja se nalazi pred Liberalno demokratskom partijom kao strankom koja nije bila na vlasti je da tokom proleća pokrene proces postizanja dogovora svih demokratskih, građanskih snaga u društvu kako bi zajednički formulisali odgovor na neizdrživo stanje u zemlji", rekao je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

"Više nego ikada, danas nemamo pravo da se delimo, jer problemi sa kojima se građani suočavaju prevazilaze svakog političara ili stranku pojedinično. U tom poslu potrebni su nam i studenti, i penzioneri, i umetnici, i civilni sektor, sindikati, i svi oni sa kojima smo se godinama borili za modernu evropsku Srbiju jakih institucija, u kojoj zakoni važe za sve, zemlju u kojoj se ne strahujemo od onog što nas čeka sutra", poručio je lider opozicionog LDP-a.

Jovanović smatra da će naredni izbori imati smisla samo ako se na njima stavi tačka na politiku koju su uz minimalne razlike vodile sve prethodne vlade od 2004. godine.

"To je ona politika koja je odgovorna za to što je svaki treći građanin Srbije danas bez posla, što mladi svoju budućnost ne vezuju za Srbiju, što su nam uništeni zdravstveni i penzioni fondovi koje su generacije naših roditelja stvarale, što hiljadu škola u kojima se obrazuju naša deca imaju samo poljski toalet", ukazao je Jovanović.

Lider LDP-a je rekao i da je aktuelna vlada nastavila lošu politiku prethodne vlasti.

"Nova vlast je pomislila da je dovoljno da nastavi gde je prethodna stala, verujući da će ih, kao i one prethodne, sačuvati populizam i demagogija. Zato smo danas tako blizu izbora, a ne zbog toga što je vladajuća koalicija ispunila sva svoja obećanja data u kampanji", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: