Milosavljević: Smenjen sam

Dosadašnji direktor Klinike za gastroenterologiju Tomica Milosavljević saopštio da je razrešen s te dužnosti odlukom v.d. direktora Kliničkog centra Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.01.2013.

10:47

Default images

Takođe, bivši ministar zdarvlja kaže i da ostaje da radi u toj klinici.

"Ovo razrešenje nema nikakve veze sa "mojim odlaskom" bilo gde, naveo je MIlosavljević, povodom informacije u pojedinim medijima da bi on trebalo da ide u Svetsku zdravstvenu organizaciju.

Milosavljević, koji je bivši ministar zdravlja, u izjavi dostavljenoj Tanjugu naveo je i da je razgovarao sa aktuelnim direktorom Kliničkog centra Srbije.

On je dodao da i dalje radi "svoj posao redovnog profesora interne medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i gastroenterohepatologa Kliničkog centra Srbije".

Milosavljević je naglasio i da je siguran da rukovodioci zdravstvenih ustanova moraju da preuzimaju odgovornost za svoje postupke.

"Naravno da je legitimno da direktor KCS formira svoj tim po svojoj proceni, ali za to ne mora da koristi novine, niti unapred da najavljuje, niti da izmišlja nekakve razloge odlaska bilo koga, bilo gde", naveo je on.

Podsetimo, informacija da će nekadašnji ministar zdarvlja biti smenjen sa dužnosti direktora Klinike za gastroeneterologiju pojavila se juče u medijima, a direktor Kliničkog centra Srbije je potom potvrdio da se o nekim smenama u toj instituciji razgovara. On je rekao i da bi odlazak Milosavljevića mogao da se očekuje, jer je on stalni član jednog od tela Svetske zdravstvene organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: