GR: Demonstranti provalili u vladu

Nezadovoljni grčki radnici provalili su u zgradu vlade i upali u prostorije Ministarstva rada. Tokom protesta sukobili su se i s policijom.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

23:12

Default images

Nekoliko osoba je povređeno, a najmanje 20 učesnika protesta, članova komunistički orijentisanog sindikata, je privedeno.

Oni su se tokom protesta sukobili s policijom, koja je koristila i suzavac kako bi ih rasterala.

Sindikalci su se s policijom sukobili već ispred zgrade Vlade Grčke, a okršaj je nastavljen i u samoj zgradi u centru Atine. Policija je silom morala da pravi prolaz za vozila kojima su odvezeni uhapšeni radnici.

"Ovo je terorizam. Oni hapse radnike. Biju studente. Tuku radnike, tuku poljoprivrednike, i vozače. Sve nas terorišu. Rade u interesu oligarha, žele da nas ubiju. Svaki dan nas biju. Vidite kakvu vlast imamo", kaže jedan od demonstranata.

Sindikati se protive planiranim reformama sistema doprinosa i penzija. Nove mere automatski pokreću i nove proteste, među kojima je i 24-časovni štrajk najavljen za četvrtak, koji će blokirati javni saobraćaj i druge javne službe.

Sličnih protesta do sada je bilo mnogo, a poslednji se završio prošle nedelje, upadom policije u depoe saobraćajnog preduzeća u Atini i hitnom mobilizacijom radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: